katinkakajak.blogg.se

Mest kajak

En dag med bad (och inte så mycket paddling...) Dag 10

Kategori: Långfärd

 
Inleder med en paddelbild. Vi påstår ju trots allt att vi är på kajakfärd. Men egentligen, hur mycket paddling är det om dagen? Inte så mycket, och ändå är det hur lätt som helst att få dagarna att gå. Dagarna känns långa, alltså långa på ett bra sätt. Som att tiden räcker för just det vi vill göra. Varje dag kommer vi precis så långt som vi behöver. Vi tänker på förra sommaren, då paddlade vi längre sträckor varje dag, men det gick långsammare, tror vi. Av två anledningar, är vi ganska säkra på, den ena är kajakerna. Pilgrim (min älsklingskajak) och Romany är helt enkelt inte lika lättdrivna och snabba som Taran och Tarantella. Den andra anledningen hoppas jag är för att vi hela tiden blir bättre paddlare. Mer effektiv paddling med mindre ansträngning. 
 
 
Det är en fin ö, med otroligt klart vatten och fina klippor. 
 
 
 
Det blir morgondopp när solen värmer. 
 
 
 
Så är kajakerna färdigpackade. 
 
Just den här dagen blir vår kortaste paddlingssträcka, 1,13 mil. Efter som vanligt lång frukost och morgon med bad kommer vi iväg sådär sent som bara vi kan. Det är ganska många båtar ute och far, men ändå ingen trängsel på vattnet.
 
 
Många av öarna vi ser är ganska branta, svåra att gå i land på. Vi hittar en ö där vi kan ta en kisspaus. Funkar den för läger? Nja, kanske, men det luktar väldigt mycket gammal fisk, från ett stort fågelbo på en stock på klippan, så vi bestämmer att det måste finnas bättre ställen. Hoppas vi.
 
 
 
 
John har tipsat om Stora Ägnö som ska vara en bra övernattningsö. Solen skiner på de fina klipporna på norra sidan av ön. Där landar vi för natten. 
 
 
Vi är nöjda med den här platsen, den har både perfekt gräsplats för tältet och de vackra klipporna. Det enda tråkiga är att det finns en hel del skräp och toapapper kvarlämnat. Vilka är det som gör så? 
 
Ett båtsällskap håller till på klippan bredvid, men vi misstänker att de inte ska stanna över natten. Och efter ett par timmar far de iväg och vi är ensamma på den här delen av ön. 
 
 
 
Vi äter sen lunch. Nudlar med wokgrönsaker och ägg. Till middag blir det bönchilli med fullkornstortillabröd. 
 
Och däremellan badar vi många gånger, pratar och slappar. För vad annat kan man göra? Det är det som är det fina. 
 
 
Det är lika kristallklart vatten här som det var vid Simpskallen. Otroligt fascinerande klart!
 
 
 
Vi går en sväng och upptäcker de jättefina klippformationerna med inlandsisspår. 
 
 
 
Dags att skriva lite minnesanteckningar. Papper och penna fick jag ju på Trosa camping.
 
 
 
Ditåt ska vi i morgon, norrut mot centrala Stockholm! Det blir tidig uppgång för att hinna fram, så tidig sänggång för oss!
 
 
De här gamla tofflorna, de är så bra att ha med! Jag köpte dem för att ha med när jag gick Fjällräven Classic, och sedan dess har de hängt med! Snygga, nä inte alls, men gillar dem ändå. 
 
 
Nu är det dags att sova! Annars orkar vi inte gå upp kl 6 i morgon bitti!
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: