katinkakajak.blogg.se

Mest kajak

Dag 20 Sista gången-känsla på Äspskär

Kategori: Paddelturer

Skön badtemperatur och bra badklippa.
Hur ska det sista dygnet tillbringas? Eller ska det bara vara så vanligt som det brukar? Men det är inte som vanligt. Det är en melankolisk känsla, som förstärks av det gråmulna vädret. Skönt bad från fin klippavsats livar upp morgonen. Och vi ska ingenstans! 

Vi tänker stanna på Äspskär till nästa dag, då är det enda som återstår att paddla den korta biten in till Mon och Kajakparadiset. 

Ö-promenad.

Tyskarna är också kvar. Det får bli en lång öpromenad. Vi hittar högväxta kungsljus. Fast vi vet inte namnet på dem då, det får vi lära oss av Kersti på Fjukturen en vecka efter att vi kommit hem. 

Ståtliga.
Vi blir imponerade av hur fin ön är, så många bra tältplatser, träd för hammockar, badklippor, den fina grillplatsen med bord. Och på grannön springer en fårflock och bräker. 

Mysigt ställe!

När vi är allra längst bort från vårt tält börjar regndroppar falla. Snabb marsch tillbaka och strax efter elva slänger vi oss in i tältet. Det är krypa-ner-i-sovsäck-läge. Och det bär sig inte bättre än att vi slocknar och vaknar vid tretiden! Lite knäckebröd, choklad och lite vatten har vi i tältet men inte så mycket mer. Det är rätt mysigt att ligga och prata och lyssna på regnet. 

Långt bort från vår del av ön, på andra sidan viken.

En liten humla jobbade frenetiskt på tistlarna.

När regnet avtar två timmar senare blir det en runda ner till kajakerna för att hämta varsin soppburk och mer vatten. Uppehållet varar tillräckligt länge för att vi ska hinna göra mat och äta. 

Regnuppehåll på sen eftermiddag och kväll. Dags att krypa ut ur tältet och laga mat.

Det blir inte så mycket mer gjort den dagen. Vi är nöjda med att ha hittat den här fina ön och vill verkligen paddla hit igen, perfekt för tur med klubben. 

Soppa på eftermiddagen. Och makaroner på kvällen. Simpelt.

Superstilla kväll i vår lagun.

Mitt vänstra öga känns bättre idag, men jag ser inte längre så där omöjligt bra med det. Det känns tomt att inte ha en kurs att paddla, att inte vara på väg någonstans. Sista natten på den här turen.